Milföylü Kolay Baklava - Malzemeler - İçindekiler
1 paket milföy hamuru
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı ceviz
1 adet yumurta (sarısını ve beyazını ayırıcaz)
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
yarım limon
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?
Cevizleri küçük parçalara kıyın ve şeker ile karıştırın. Milföy hamurunun alt kısmına cevizli içten koyun kısmına da yumurtanın beyazından yapışması için sürün ve rulo şeklinde sarıp 4 parçaya bölün. Kestiğiniz parçaları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 250 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine sokuk şerbeti dökün. İsterseniz üzerine çam fıstığı da serpebilirsiniz..